Cırdıngış hangi yöreye ait?
Tarifin Malzemeleri Çindirgiş (Kahramanmaraş yöresi) Hamuru için: 8 su bardağı un.
Cirgindiş nerenin yemeğidir?
Gerçek Cicikgilnis, sadece Kahramanmaraş/Çardak’taki Çeçenler tarafından bilinen ve Cirgindis olarak bilinen harika bir yemektir. Çılgın kasabalıların adı. Sıradan insanlar buna cırdıngış der. Tavuğun bacak kısmından yapılan versiyonu kabul edilebilir.
Gınnış yemeği hangi yöreye aittir?
Sivas usulü Gınnış – leziz tarifler.
Gılnış yemeği nereye ait?
Gilniş | Çanakkale’de kalabalık sofraların vazgeçilmezi olan Gilniş’in yapılışını izliyoruz. 😋 Çanakkale’nin lezzetlerini konu alan yeni bölümüyle “Yemek… TRT Belgesel | Facebook’ta.
Çullama hangi yöreye ait?
Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.
Cimcik hangi yöreye ait?
Kütahya Cimcik Aşı, Kütahya iline özgü bir yemektir.
Kırniş nerenin yemeğidir?
Bugün arkadaşlarım bana kırniş gırniş gınniş gibi yörelere göre değişen ve genelde Sivas yöresinde yapılan bir Çerkez yemeği hazırladılar. Bu şifalı ve lezzetli tarifi sizlerle paylaşmak istedim ve ilk defa denedim ve çok beğendim ❤️11 Kasım 2023
Haltım yemeği nasıl yapılır?
Pişmiş tavuğu çıkarın ve bir kaseye koyun. Oluşan hamuru tavuk suyuna ekleyin ve hamurun pişmesini bekleyin. Pişmiş hamuru bir servis tabağına koyun, pişmiş tavuğu parçalayın ve hamurun üzerine koyun. Önceden ayırdığınız sosu kaynatın ve hamurun ve tavuğun üzerine dökün. Afiyet olsun.
Kıllotik nedir?
Ekşili Köfte (Killotik)22 Aralık 2017
Mıkla yemeği nerenin?
Mıkla – Adıyaman yöresel mutfağının yumurta ve tereyağı ile yapılan basit yemeklerinden biridir.
Kırniş ne demek?
bir yemeğin adıdır. El yapımı erişte ve haşlanmış tavuğun birleşiminden oluşan Çerkes yemeği. Çok fazla püf noktası bilmese de baharat ve soslara açık bir yapısı vardır.
Pehli yemeği hangi yöreye ait?
Amasya Patlıcan Püresi İçin Malzemeler: Patlıcan, yağ, domates, kuzu kaburga eti, karabiber ve tuz. Amasya Patlıcan Pehli, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan 05.04.2011 tarihinde alınmıştır.
Gırar yemeği nereye ait?
Ağrı’da Ayran Aşı çorbasına Gırar da denir. Yarpuz, Lamiaceae familyasından bir bitkidir. Nane benzeri, çiçekleri tek tek halkalar halinde dizilmiş, kısa saplı, az çok tüylü, hoş kokulu bir bitkidir. Un, yumurta ve yoğurdu suyla çırpın.
Güveç yemeği nereye ait?
Güveç yemekleri özellikle Kayseri, Sivas, Çorum, Kütahya (Gediz), Aydın, Afyon, Konya, Balıkesir (Bigadiç) ve Beypazarı bölgelerinde yaygındır.
Cırgındış nerenin yemeğidir?
Kafkas kökenli en meşhur yemeklerden biri olan Cirgindiş, bir hamur yemeğidir.
Cıngıllım türküsü hangi yöreye aittir?
Erzincan Bölgesi – Bu yüksek dağlar dumanla örtülü. Birkaç av havası; Mustafa Küçük – Jingılım.
Çiriş yemeği hangi yöreye ait?
Çiriş otu, ilkbaharda, genellikle nisan ve mayıs aylarında çiçek açar, bezelye benzeri meyveler verir ve yıl boyu yeşil kalır. Çiriş otu, genellikle Bingöl bölgesinde yetiştirilen ve tüketilen bir bitki türü olan yenilebilir yabani bir ottur.
Erik dalı gevrektir hangi yöreye ait?
Erik dalı çıtır çıtır oluyor – Isparta Açıklama: Bölge: Isparta. Kaynak: Havva Canlı
Cıncık hangi yöreye ait?
“Cincik” kelimesi argoda “cam” veya “cam parçası” anlamında da kullanılır. Ayrıca “cıncık” kelimesi Adana bölgesinde cam eşyalar için sıklıkla kullanılır.