Burdur’un yemek olarak neyi meşhur?
Burdur’un meşhur yemekleri: Testi Kebabı, Burdur Şiş, Çekme Et, Ceylan Böreği, Peynirli Pide, Erik Böreği, Teneke Şiş, Mısır Böreği.
Burdur şehrinin neyi meşhur?
Bu doğa harikası şehri keşfetmek istiyorsanız Burdur Şiş, Testi Kebabı, Kabak Tatlısı, Ceviz Ezmesi, Burdur Pudingi, Kömbe, Myrdumek Aşı ve Peynirli Pide’yi denemenizi öneririz.
Burdur’un neyi meşhur hediyelik?
Burdur ziyaretinizde mutlaka almanız gereken hediyelik eşyalar ise; bakır çaydanlık, kahve cezvesi, ceviz ezmesi, ibecik kumaşı, renkli dokumalar ve ibecik bebekleridir.
Burdur’da neyi meşhur tatlı?
Burdur’un en meşhur tatlısı ceviz ezmesidir. Burdur’a gidenler bu lezzeti tatmadan şehirden ayrılamazlar. Lezzetinin sırrı bölgede yetişen ceviz ve şekerde gizlidir.
Isparta’nın hangi yemeği meşhur?
Tipik yöresel yemekler şunlardır: Banak, Çömlek Kebabı, Kabine, Keşkek, Tandır Kebabı, Tirit, yoğurtlu et. Yörede patates, nohut, fasulye ve etten yapılan yemeklere “Yahni” denir.
Burdur’un neyi meşhur ceviz ezmesi?
Burdur ceviz ezmesi, Burdur’un ortalama 1000 metre rakımlı bölgelerinde yetişen cevizlerin tadıyla harmanlanarak sadece bir tatlı değil, 300 yılı aşkın geçmişi olan bir efsanedir. 2009 yılında coğrafi işaret tescil edilerek Burdur’a özgü bir lezzet olduğu kanıtlanmıştır.
Burdur denince akla ne gelir?
Batı Akdeniz’de yer alan Burdur, Teke yöresinin kültür başkenti, göller, güller ve gönüller diyarı olarak kabul ediliyor.
Burdur’un yöresel kıyafetleri nelerdir?
Heril önde durur, yüzü örter ve peçe görevi görür. Göynek, fanila (zıbın), iç çamaşırı (dar külot), külot (üst külot), şalvar (bol külot), kuşak (yaka), üç etek, peştamal, İran eşarbı, cepken (kepe), piercing yeleği, eşarp kemeri, vasiyetname hazırlama.
Burdur’da en çok ne üretilir?
Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa dayanan Burdur, son yıllarda mermer ve doğal taş sektöründe önemli ilerlemeler kaydetmiştir. İlimizin ekonomisinin yüzde 40’ını süt üretimi ve buna bağlı bitkisel üretime dayalı hayvancılık oluşturmaktadır.
Burdur’un hangi hayvanı meşhur?
Burdur sırtlan avcılığı insanlık tarihinde başlar ve ne yazık ki günümüzde de devam etmektedir, ancak çevresel felaketler nedeniyle sayısız hayvan nesli tükenmiştir. Nesli tükenen hayvan ırklarından biri de Burdur bölgesinin ünlü sırtlanlarıdır.
Burdur’un özellikleri nelerdir?
Burdur, güneyde Antalya, batıda Denizli, güneybatıda Muğla, doğu ve kuzeyde Isparta ve Afyon illeriyle çevrilidir. İlin yüzölçümü 7.176 km² olup, rakımı 950 metredir. İl topraklarının %60,6’sı dağlık, %2,7’si plato, %19’u ova ve %17’si ovadır.
Burdur’da neyi meşhur meyvedir?
Şeker pancarı, anason, gül, lavanta, rezene, kişniş, buğday, arpa, çavdar, mısır, nohut, soğan, patates, haşhaş tohumu, ceviz, incir ve domates yetiştirilen Burdur’da meyvecilik, bağcılık, meyve bahçesi ve sebzecilik gelişmiştir.
Burdur’da ne yemeli?
Yolunuz Burdur’a düşerse listedeki yemekleri mutlaka deneyin! Testi Kebabı, Balkabağı Helvası, Burdur Şiş, Peynirli Pide, Kömbe, Ceviz Ezmesi, Burdur Muhallebi, DumberriesDaha fazla ürün…
Burdur neyi ile ünlü?
Burdur’a gittiğinizde mutlaka tatmanız gereken yemekler: Ceylan böreği, Burdur şaşlık, Testi kebabı, çekme et, kömbe, Burdur muhallebi, ceviz ezmesi. Burdur’un en meşhur yemeklerinden biri olan ceylan böreği Burdur için çok önemlidir.
Ceviz ezmesi nerenin?
Burdur ceviz ezmesi, antik çağlardan beri sadece Burdur’da üretilen ve Burdur’a ait olan orijinal bir tatlı ve lezzettir. Eşit miktarda ceviz, irmik ve şeker karışımından hazırlanan son derece lezzetli ve hafif bir yemektir.
Antalya’nın en meşhur yemeği nedir?
Antalya şehri dendiğinde akla gelen ilk lezzetleri sıralayalım. Antalya’nın en meşhur yemeği şüphesiz ki şiş köfte ve pastırmanın birleşimidir. Közde pişirilen et şişleri, küçük soğanlar ve maydanoz ve kimyonla közlenmiş biberler pide ekmeğinde bir araya geldiğinde ortaya lezzet şöleni çıkar.
Burdur’un yöresel kıyafetleri nelerdir?
Heril önde durur, yüzü örter ve peçe görevi görür. Göynek, fanila (zıbın), iç çamaşırı (dar külot), külot (üst külot), şalvar (bol külot), kuşak (yaka), üç etek, peştamal, İran eşarbı, cepken (kepe), piercing yeleği, eşarp kemeri, vasiyetname hazırlama.
Isparta’da ne yenir?
Isparta’nın meşhur yemekleri: Çömlek kebabı, tandır kebabı, banak, bakla borani, şalgam aşısı, fırın kebabı, sazan dolması, Tatar mantısı, daha niceleri…
Burdur’un meşhur siscisi kimdir?
Burdur’da misafirlerinizi götürebileceğiniz ve Burdur Şiş lezzetini tadabileceğiniz en iyi mekan Şişçi Musa’dır.