Ateşleme bobini bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Arızalı ateşleme bobininin en yaygın belirtilerinden bazıları şunlardır.
Yanmış bobin nasıl anlaşılır?
Ateşleme Bobini Arızalarını Tespit Etme Yanmamış benzin kokusu bir arızanın en büyük belirtisidir. Motor sesi değişirse, çekiş belirgin şekilde azalırsa, yakıt tüketimi artarsa ve hafif titreşimler meydana gelirse, bobin(ler) arızalıdır.
Bobin yanması neden olur?
Bu akım değerlerinden sonra kontaklar birbirine yapışabilir. Bobin yanmasının nedeni: Kontaktörün bobin uçlarına uygulanan voltaj normalden düşük veya yüksekse bobin yanabilir. Hava boşluğundaki toz ve yabancı cisimler de buna katkıda bulunur.
Araç neden bobin yakar?
Bobinlerdeki sorun düşük voltaj veya yüksek voltajlı aküden kaynaklanabilir. Bu durum araçlarda farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olur. Bu nedenle vakit kaybetmeden akünün değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde sorun çözülebilir.
LPG ateşleme bobinini bozar mı?
Bunlar arasında; LPG’nin tutuşma direncinin benzine göre daha yüksek olması ve LPG ayarlarının çok fakir karışımla çalışacak şekilde tasarlanmış olması nedeniyle, motor sıcaklığı arttıkça bobin tellerinde kopma meydana gelebilmektedir.
Bobin ömrü kaç km?
Ateşleme bobininin ortalama ömrü 160.000 kilometre olmasına rağmen, sürüş koşullarına ve uzun süreli kullanıma bağlı olarak çeşitli nedenlerle arızalar meydana gelebilir. Ateşleme bobini arızasının en yaygın nedenleri şunlardır: Aşırı ısınma.
Bobin nasıl kontrol edilir?
Yeni model araçlarda motor gürültüsü ve tepkisi, ateşleme bobini sistemi soketini tek tek çıkararak ölçülür. Soket çıkarıldıktan sonra motorda herhangi bir şok veya titreşim varsa bobin iyidir. Ancak soket çıkarıldığında motor çalışması değişmiyorsa bobin arızalıdır.
Bobin arızası vuruntu yapar mı?
Ateşleme Bobini Arızasının Belirtileri: Ancak ateşleme bobini olması gerekenden düşük voltaj üretiyorsa; motorda ateşleme yapmama, aracın çalışmasında zorluk çekme, yakıt sızdırma, aracın sallanması, sarsılması ve vuruntu yapması, yolda stop etmesi gibi durumlar ortaya çıkabilir.
Ateşleme bobini tek değişir mi?
Bu nedenle bobin sayısı da değişir. Eski sistemler genellikle tek bir bobin kullanırken, yeni sistemler artık silindir başına bir veya silindir çifti başına bir olmak üzere birden fazla bobin içerir.
Ateşleme bobini çekişi etkiler mi?
Ateşleme bobini arızası Ateşleme bobini arızalanırsa, öncelikle aracın performansı etkilenir. Aracın motoru sarsıntılı çalışmaya başlar ve sertleşir. Aracın çekişi azalır, bu da yakıt tüketimini etkiler.
Bobin arızası motor ışığı yakar mı?
Sert çalıştırma ve dengesiz rölanti: Arızalı bir bobin, motorun düzensiz çalışmasına ve soğukken veya rölantideyken çalıştırılmasının zor olmasına neden olabilir. Motor kontrol ışığı: Bazı araçlarda, bir bobin arızası motor kontrol ışığının yanmasına neden olabilir.
Bobin arızası yağ yakar mı?
Yağ sızıntıları ateşleme bobini arızasının belirtilerinden biridir. Aşırı ısınma çatlaklara ve yağ sızıntılarına neden olur.
Bobin arizali olursa ne olur?
Araç hiç çalışmıyor: Bobin tamamen arızalandığı için ateşleme yapamıyor. Ateşleme olmadığı için araç çalışmıyor. Araç kayıyor: Bu durum genellikle ateşleme bobinindeki bir çatlaktan kaynaklanır. Bazı durumlarda, birden fazla bobini olan araçlar bobinlerden biri arızalanırsa ateşlemeyi tekleyebilir.
Benzinli araç bobin arızası nasıl anlaşılır?
Ani güç kaybı, titreme, motor arızası, yakıt verimliliğinin azalması, buji yanması ve alışılmadık sesler gibi belirtiler ateşleme bobini arızasını gösterir. Ayrıca aracın arıza ışığı yanabilir. Bu belirtilerden herhangi biri ortaya çıkarsa aracı bir tamirciye götürmeniz önerilir.
Buji kablosu bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Motor çok yüksek ve düzensiz sesler çıkarıyorsa, buji kablosunda bir sorun olabilir. – Sabahları aracınızı çalıştırmakta sorun yaşıyorsanız, araç hemen çalışmaz: Aşınmış veya kirli buji kabloları elektriği iletemez. Bazı durumlarda, akünün boşalmasına veya sızmasına bile neden olabilir.
Bobin sağlamlık kontrolü nasıl yapılır?
Bir muhafazada birden fazla bobin varsa, bir test şeridine ihtiyacınız olacak. Bu, çalışırken arka EMF sinyalini alacak ve ekranda inceleyebilmeniz için osiloskopa gönderecektir. Bu, hangi bobinin soruna neden olduğunu anlamamıza yardımcı olacaktır.
Ateşleme bujisi arızası nasıl anlaşılır?
Buji arızasının belirtileri nelerdir? Araç eskisi kadar hızlı çalışmıyor. Gaz pedalına bastığınızda motor stop ediyor. Çekiş sorunları var. Marşa bastığınızda motor çok geç çalışıyor veya hiç çalışmıyor.
Ateşleme beyni arızası nasıl anlaşılır?
Kontak arızasının belirtileri: Aracın çekişini kaybetmesi, ikaz ışığının sebepsiz yere yanması, yanık kokusu gelmesi, kontak sistemi çalıştığı halde aracın stop etmesi, çalışma esnasında sarsıntı ve ses yapması, rölantide çalışırken dengesiz çalışması.
Distribütör bozuk olduğu nasıl anlaşılır?
Distribütör arızalandığında ateşleme yapamadığı için araç çalışırken stop edebilir veya stop edebilir. Araç çalışıyorsa ancak çok fazla yakıt tüketiyorsa, aşırı ısınıyorsa ve yakıt tüketimi nedeniyle farklı koku yaymaya başlıyorsa, aracın servise götürülmesi gerekir.