Yonca hangi aylarda hasat edilir?
Yonca bitkilerinin hasadı (şekillendirilmesi) genellikle bitkilerin 1/10’u çiçek açtığında yapılmalıdır. Şekillendirme 1/3’ü çiçek açana kadar yapılabilir. Ancak, kesmeyi geciktirmek kabuklanmaya ve saman kalitesinin düşmesine neden olur.
Yoncalar ne zaman biçilir?
Yonca hasadı Yonca hasadı için en iyi zaman, yoncanın %10’unun çiçek açtığı zamandır. Bu süre zarfında, en az 5 cm’si yerde kalacak şekilde biçin. Şekil verdikten sonra, hava durumuna bağlı olarak 1 ila 2 gün tarlada kurumaya bırakın.
Yonca mevsimi ne zaman?
Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgelerde yonca genellikle sonbaharda, serin iklime sahip diğer bölgelerde ise ilkbaharda ekilmelidir. Ekim zamanını büyük ölçüde toprak sıcaklığı ve nem belirler. Bölgemizde yonca yetiştiriciliği; Sonbahar ve ilkbahar olmak üzere iki mevsimde yapılabilir.
1 balya yonca kaç kg gelir?
Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN ÜRETİLİR.
1 dönümden kaç kg yonca çıkar?
Her tür, dekar başına ortalama 1 ila 3 ton yeşil ot üretebilir. Bunun kuru ot eşdeğeri 300 – 800 kg’dır. Tüm yonca proteininin %75’inin yapraklarında bulunduğu düşünüldüğünde; hasat edilen yoncanın kurutulması ve balyalanması işlemi de oldukça önemlidir.
Yonca çok su ister mi?
Yoncanın yıllık su ihtiyacı yaklaşık 1250-1300 mm’dir. Yaz aylarında su ihtiyacı ayda yaklaşık 250-300 mm’dir. Bu miktar tarla yüzeyinde 25-30 cm su anlamına gelir. İki haftada bir (yaklaşık 15 cm) su verilmesi verimliliği artırır.
Yonca soğuktan etkilenir mi?
– Geniş bir adaptasyon kabiliyetine sahiptir. Sibirya ve Alaska gibi çok soğuk (-500 °C) bölgelerden Kaliforniya gibi sıcak (600 °C) bölgelere kadar farklı iklim ve toprak koşullarında yetişebilir. – Ot verimi diğer yem bitkilerine göre daha yüksektir. – Besin değeri çok yüksektir.
Yonca hangi gübreyi sever?
Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.
1 dönüme kaç kilo yonca ekilir?
Yonca ekiminde dekara 3-5 kg tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.
Yonca suyu sever mi?
Yonca, oldukça gelişmiş adaptif fonksiyonlara sahip bir bitkidir. Ancak, büyüme ve gelişme için en uygun ortamlar, bol su ve sıcak ve kuru hava koşullarının olduğu ortamlardır. Bu nedenle yoncaya sıcak iklim bitkisi denebilir. Yoncanın derin bir kök sistemine sahip olması, kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
Yonca kaç günde kurur?
b) Güneşli havada 20 günde kurutulur.
Yoncaya hayvan gübresi atılır mı?
Hayvan gübresi de önemli bir yabani ot kaynağıdır. Kötü yönetilen hayvan gübresi uygulaması sadece yonca bahçelerinize yabani ot sokmakla kalmaz, aynı zamanda büyük ahırlardan toplanan gübre ağır metaller ve antibiyotikler içerebileceğinden yonca bahçelerinize zarar verebilir.
1 Adet yonca Balyası Kaç TL?
Yonca balyalarının fiyatları genellikle piyasa koşullarına bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar balya boyutu, ağırlığı, kalitesi ve balyalamada kullanılan malzemeler gibi faktörlere göre belirlenebilir. Ancak ortalama olarak yonca balyalarının fiyatları 250 ile 350 TL arasında değişebilir.
1 ton mısır silajı kaç TL?
Hayvan Yemi / PAKETLENMİŞ TAHIL MISIR SİLAJI (SİLAJ, DÖKÜM SİLAJI) TON 3.
Susuz yonca ne zaman ekilir?
· Sulama imkânı varsa yonca bölgeye bakılmaksızın yılın her döneminde ekilebilir. · Sulama imkânı yoktur, yağmur suyu ile yetiştirilecekse soğuk bölgelerde ilkbaharda, ılıman bölgelerde ise sonbaharda ekilmelidir.
Yonca besi sonunda neden verilmez?
Yaşlandıkça protein ihtiyaçları azalır ve enerji ihtiyaçları artar. Besi döneminin sonunda diyetleri neredeyse tamamen tahıl yeminden oluşur, bu nedenle yoncaya olan ihtiyaçları azalır. Bu nedenle genç hayvanlarınıza yüksek kaliteli yonca ve yonca otu verebilirsiniz.
1 dönüme kaç kilo yonca ekilir?
Yonca ekiminde dekara 3-5 kg tohum atılır. Tohumları 1,5-3 santimetre derinliğe düşecek şekilde ekmeliyiz. Tohumun sarısı ve yabancı otlardan arındırılmış olması gerekir. Ekimden önce toprağı hazırlarken 12-16 kg fosforlu gübre atmalı ve toprağı derin sürmeliyiz.
Yonca kaç günde kurur?
b) Güneşli havada 20 günde kurutulur.
En verimli yonca tohumu hangisi?
Bilensoy yonca tohumları bu kategoriye girer ve çeşitli faydaları vardır, ancak tüm yonca çeşitlerinin hayvanlara besin sağlama ve toprağı iyileştirme konusunda kendine özgü benzersizlikleri ve faydaları olduğunu unutmamak önemlidir.